Slagerij Deken in Wormerveer sluit de deuren

Foto: Google Street View

Slagerij Deken in de Edisonstraat in Wormerveer verdwijnt na 72 jaar uit het straatbeeld. De zaak is op 3 juli voor het laatst open, meldt het Noordhollands Dagblad.

De broers Jos (66), Nico (65) en Paul (64) Deken gaan met pensioen en een opvolger om de slagerij die hun vader begon voort te zetten hebben ze niet kunnen vinden. Daarmee zijn straks ook de producten uit de eigen worstenmakerij nog slechts een herinnering voor de grote schare liefhebbers. Net als de maaltijden die er in de loop der jaren zijn bijgekomen omdat mensen steeds minder de tijd zijn gaan nemen om zelf te koken.

Meer slagerijen

Wormerveerders komen niet zonder slager te zitten: Raa aan de Dubbelebuurt en Keurslager C. Tromp aan de Krommenieërweg vormen het alternatief. Slagerij Raa geniet wijd en zijd vooral bekendheid door de onovertroffen paardenworst die al tientallen jaren lang gemaakt wordt volgens een recept van Cor Raa, die het bedrijf in 1946 overnam. Ook de vestiging van DekaMarkt aan Plein 13 beschikt sinds de heropening na de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage op 18 september 2018 over een eigen slagerij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen