BoekenVoordeel failliet; winkel voorlopig nog open

Foto: Pixabay / Cookiephoto

Winkelketen BoekenVoordeel, goed voor 86 filialen in Nederland waaronder een vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam heeft faillissement aangevraagd. Door de gedwongen coronasluiting is het bedrijf flink in problemen geraakt. De winkels blijven voorlopig – op afspraak – open.

Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet langer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf. Door de gedwongen sluiting van al bijna vier maanden liep de schuldenlast ‘onoverkoombaar hoog’ op. In de afgelopen weken is na alle scenario’s tegen het licht te hebben gehouden nog een laatste ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten. ‘Helaas is recent duidelijk geworden dat hoewel een deel van de verhuurders bereid was tot een overeenkomst, er niet voldoende draagvlak was voor de geboden oplossing.’

Geen online bestellingen meer

De winkels in Nederland hebben iets meer dan 400 werknemers. Er kunnen geen online bestellingen meer gedaan worden. De 27 Belgische vestigingen vallen buiten de faillissementsaanvraag. Het familiebedrijf BoekenVoordeel begon 37 jaar geleden in Amsterdam. Behalve voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, media en hobbyproducten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen