Nationale Week Zonder Vlees gaat niet ongemerkt voorbij

Foto: Eazie

De Nationale Week Zonder Vlees komt eraan. Vanaf komende maandag wordt een flexitarisch eetpatroon gepromoot, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. ‘Een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet,’ zegt initiatiefneemster Isabel Boerdam.

Boerdam is oprichtster van De Hippe Vegetariër, het grootste vegetarische platform van Nederland. Haar favoriete maaltijd kan iedereen volgende week proeven via restaurant Eazie, die hem aan huis komt bezorgen. Afhalen aan de Hermitage 20 in Zaandam kan uiteraard ook. ‘Ik ben dol op wok. Natuurlijk met de heerlijke sweet and sour saus en volkoren noedels. Ik maak er graag een groentenfeestje van met maar liefst zes soorten: broccoli, sperziebonen, babymaïs, bamboe, paprika en wortel. Als eiwitbron ben ik gegaan voor vegan kipfilet. Bovenop het gerecht doe ik een topping van bosui en cashewnoten. Dit betekent dat je kunt genieten terwijl je super goed voor jezelf zorgt,’ aldus Boerdam.

Veel keus

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees in 2020 werd een Eazie-gerecht verkozen tot de meest populaire maaltijd. Toen deden 260 restaurants mee aan deze verkiezing. De keten is daarnaast afgelopen jaar uitgeroepen tot vega HotSpot, omdat in de restauarants naast vlees een vis veel vegetarische opties op het menu staan. Daarnaast kunnen liefhebbers van de Aziatische keukens kiezen uit vegan, glutenvrije, halal, eiwitrijke of caloriearme gerechten. De week zonder vlees duurt tot en met zondag 14 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen