Sportcentrum De Club Assendelft sluit zich aan bij buitenprotest

Foto: OneFit

Alleen Sportcentrum De Club in Assendelft doet morgen in Zaanstad mee aan de landelijke actie voor de heropening van de branche. Dat betekent voor de leden dat ze vanaf 09:00 uur demonstratief coronaproof buiten kunnen sporten.

Bij de actie Sportscholen Open hebben zich inmiddels al meer dan 350 sportscholen aangesloten zijn en het aantal blijft groeien, dus er kunnen zich nog meer Zaanse deelnemers aansluiten. Houd daarvoor de communicatiekanalen van uw eigen school in de gaten. ‘Met de actie vragen wij om aandacht voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. We geven zaterdag coronaproof buitenfitness en ‘groepsles’. We gaan letterlijk de straat op,’ aldus Annemiek Smegen van Queno Sport & Fitness Westerbork en één van de drijvende krachten achter de actie.

Niet sporten pas ongezond

Er zijn op dit moment meer dan 2500 fitnesscentra gesloten die samen ruim drie miljoen Nederlanders bedienen. ‘Niet sporten zorgt voor: overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, verminderde immuniteit, stress, depressie, burn out, hart- en vaataandoeningen en meer. Daarom is het tijd voor een aanpak gericht op gezondheid en herstel,’ vindt Smegen. Zij en haar collega’s begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet open mogen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen