Amsterdam Noord krijgt primeur met M*** F*** Drive Thru

Foto: Meatless Farm

In de aanloop naar de Week zonder vlees bouwen Meatless Farm en Salsa Shop de Kromhouthal aan de Motorkade 2 in Amsterdam Noord om tot een tijdelijke M*** F*** Drive Thru. De bedrijven willen van 4 tot en met 6 maart op deze manier Amsterdam en omgeving laten kennismaken met plantaardig eten. De burrito’s gaan daarbij over de toonbank voor één euro per stuk.

De M*** F*** Drive Thru is laagdrempelig en ‘ook voor gezinnen de ideale mogelijkheid om de smaak van een lekker vlees-alternatief te  proeven,’ beloven ze. In de eerste plantaardige drive-in van de Europese Unie zijn niet alleen auto’s welkom, maar er komt ook een speciale doorgang voor fietsers en (e-)-scooters en dat alles binnen de geldende coronamaatregelen. Om de M*** F*** Drive Thru te lanceren werkt Meatless Farm samen met met de Salsa Shop, gespecialiseerd in Mexicaans eten. Zij hebben hun burrito’s opnieuw ontwikkeld zonder het vlees.

Nu al te bestellen

Erwin Meijer is verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie en de Europese uitrol: ‘Na het succes van onze drive thru in Londen openen we er nu voor een paar dagen eentje op het vasteland van Europa. Om mensen zo voor de eerste keer kennis te laten maken met onze producten, die nu te bestellen zijn via Crisp en Gorillas en die hopelijk over niet al te lange tijd net als in Engeland gewoon in de supermarkt liggen. Wij zijn er echt van overtuigd dat het goed is om minder vlees te eten. Maar we zijn zeker niet anti-vlees of pro-vegan. Wel is het zo dat het vervangen van één extra roodvleesmaaltijd per week naar een plantaardige maaltijd qua CO2-uitstoot het equivalent is van zestien miljoen auto’s van de weg halen.’

De producten van Meatless Farm zijn vers en niet voorgekookt. Alle producten worden bereid met ingrediënten van een collectief van boeren en worden gemaakt van peulvruchten zoals erwten. Met ‘de smaak, bite en juiciness van vlees’ maar dan 100 procent plantaardig zijn de producten eiwitrijk en laag in verzadigde vetten. Op het menu in de M*** F*** Drive Thru staan de Great Greta’s Burrito en de Dirty Nachos Libre, beide in een vegan en veggie versie. Er is verder een kids menu dat bestaat uit ‘een not-so-chili sin carne’. De openingstijden zijn op 4 maart van 13:00 tot 20:00 uur, op 5 maart van 11:00 tot 20:00 uur en op 6 maart 11:00 uur tot 17:00 uur.

Geboren uit idealisme

Meatless Farm werd in 2016 opgericht door de Deense ondernemer Morten Toft Bech, met de doelstelling om de wereld minder afhankelijk te maken van de intensieve veehouderij. Hij en zijn gezin hadden moeite om een goede vervanger voor vlees te vinden waar het hele gezin van kon genieten en die niet te duur was. In 2018 lanceerde het bedrijf zijn originele verse gehakt in Sainsbury’s en inmiddels is het één  van de snelst groeiende plantaardige merken in het Verenigd Koninkrijk en is het verkrijgbaar in 24 landen, in samenwerking met grote retail- en foodservicepartners. Het bedrijf wil de wereldwijde foodprint halveren door toegankelijk, duurzaam en voedingrijk plantaardig voedsel te maken.

De producten van Meatless Farm omvatten onder meer vers plantaardig gehakt, burgers en worstjes, waarbij voor de productie gemiddeld 90 procent minder land en water wordt gebruikt in vergelijking met vleesproducten. Het hoofdkantoor van Meatless Farm is gevestigd in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen