Ruim 500 Zaanse handtekeningen voor hoger minimumloon

Foto: Pixabay / Alexander Ignatov

De landelijke campagne Voor 14 staat voor het verhogen van het minimumloon naar veertien euro per uur. De Actiegroep Zaanse Bijstand en Voor 14 Zaanstad hebben digitaal 523 handtekeningen opgehaald met de petitie Zaanstad voor 14 om de gemeente te laten zien dat de nood hoog is.

Een delegatie van de initiatiefnemers komt donderdagavond coronaproof bijeen op het Stadhuisplein in Zaandam, waar de handtekeningen om 18:30 uur door vice-voorzitter Kitty Jong van de FNV overhandigd worden aan wethouder Natasja Groothuismink van Sociale Zaken. Een meerderheid in de gemeenteraad nam eind vorige maand een motie aan van Rosa, het CDA, GroenLinks, de PvdA, de Partij voor de Dieren en de SP waarin het college is opgedragen om het kabinet schriftelijk te laten weten dat de Zaanse politiek de verhoging vann het minimumloon steunt.

Die inkomensgrens is in Nederland veel lager dan de Europese norm van 60 procent van het mediane inkomen – de scheidslijn waarbij er evenveel mensen zijn die méér als mensen zijn die minder dan dat bedrag verdienen. Het minimumloon is nu 10,21 euro per uur voor mensen met een arbeidscontract.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen