Hunkemöller gaat alle kleine vestigingen sluiten bij aflopend huurcontract

Foto: Wikimedia

Lingerieketen Hunkemöller focust op kwantiteit, maar kijkt ook goed naar de grootte van de winkels. Kleine zaken worden aan het einde van het huurcontract gesloten. Zaandam heeft zo’n kleine vestiging, op de Gedempte Gracht.

‘We openen meer en meer flagshipstores en grote winkels, want onze collectie wordt alsmaar groter’, zei topman Philip Mountford tegen RetailTrends. Hunkemöller opent in ‘de juiste stad’ een grotere winkel op een andere locatie. Dat gebeurde al in onder meer Alkmaar.

Toekomst in Zaandam ongewis

Mountford wilde toen hij acht jaar geleden bij Hunkemöller in dienst trad zoveel mogelijk winkels van 120 vierkante meter openen. ‘Maar als je me nu naar de strategie in Nederland vraagt, sluiten we kleine winkels.’ Hij heeft nog zo’n tien steden op het oog waar kleinere winkels worden verplaatst naar grotere locaties, van zo’n 250 tot 300 vierkante meter. Welke steden dat zijn, zegt hij er niet bij. Maar de vestiging op de Gedempte Gracht kan met het ingezette beleid  wel eens zijn langste tijd hebben gehad.

Chocoladegeur

Al heeft de Zaanstreek ook een onverwachte troef in handen, zo blijkt uit het verhaal van Mountford: ‘We kijken ook naar de geur en muziek in alle winkels. Welke muziek houdt mensen binnen?’ En welke geur. Kennelijk had global retail experience manager Britta Hall een gouden idee toen ze voorstelde om voor Kerst een chocoladegeur te verspreiden. ‘Iets wat niet direct mijn idee was,’ geeft de topman toe, maar hij wilde het toch proberen. Wat bleek? ‘We ontvingen de beste feedback ooit. Mensen vonden het geweldig. Ze bleven langer in de winkel en praatten erover op social media. Je rook echt een chocoladegeur.’

En laat dat laatste in de Zaanstreek nou bijzonder gemakkelijk te realiseren zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen