Toekomst Oliehandel Anton van Megen mede in handen omwonenden

Foto: Google Earth

Buurtbewoners kunnen morgenavond meepraten over de toekomst van Oliehandel Anton van Megen aan de Havenstraat in Zaandam. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om mede op grond van de overheersende mening van de omwonenden de koers te bepalen.

Oliehandel Anton van Megen zorgt voor overlast vanwege de vrachtwagens die er aan- en afrijden en de gemeente heeft de wens om de kades langs het Zijkanaal G meer openbaar te maken. In overleg met het bedrijf zijn twee scenario’s onwikkeld: een verplaatsing naar de Wim Tomassenhaven of het bunkerschip handhaven op de huidige locatie aan de Havenstraat, maar met de bevoorrading over het water in plaats van over de weg. Aan beide scenario’s zitten voor- en nadelen, waarschuwt de gemeente alvast.

Ontwerpschets

Op deze woensdagavond worden ze uitgebreid toegelicht en kunnen er vragen over worden gesteld aan zowel de ondernemer als aan de ontwerper van één van de oplossingen. Ondanks de coronabeperkingen heeft de gemeente toch gekozen voor een fysieke bijeenkomst, onder meer omdat zo een ontwerpschets kan worden getoond waarop meteen gereageerd kan worden. Het Waslokaal op het Hembrugterrein (splitsing Harderij en Kardoes) is groot genoeg om het verwachte aantal belangstellenden te kunnen ontvangen zonder de anderhalvemeterregel te overtreden. Aanmelden voor de avond die om 19:00 uur begint is wel vereist: dat kan via [email protected] onder vermelding van het aantal bezoekers.

 

Reacties