Inntel Hotels met keurmerk officieel coronaproof verklaard

Foto: Inntel Hotels

Inntel Hotels heeft als eerste hotelgroep in Nederland het keurmerk gekregen waarmee wordt aangegeven dat de coronamaatregelen die het bedrijf heeft getroffen de toetsing hebben doorstaan. Door dit oordeel van certificeringsbedrijf Kiwa kan Inntel Hotels nu aantonen dat alle noodzakelijke stappen zijn gezet om de kans op een besmetting met Covid-19 te minimaliseren.

De groep met het meest opvallende hotel in Zaandam volgt strikte protocollen om het welzijn en de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Nationale regelgeving en branche-specifieke richtlijnen worden volledig opgevolgd, met ook nog aanvullende voorzorgsmaatregelen. De restaurants, zwembaden en wellness-faciliteiten zijn allemaal afzonderlijk getoetst zijn door Kiwa. ‘Dit keurmerk van Kiwa is voor ons een bevestiging dat we met onze voorzorgsmaatregelen een zo groot mogelijke inspanning doen voor het welzijn van onze gasten. Ook zal het ertoe bijdragen dat gasten bij ons met een gerust hart kunnen verblijven, eten en vergaderen,’ aldus algemeen directeur Karin Geurts in een persbericht.

Maatregelen

Kiwa heeft een nieuw keurmerk geïntroduceerd dat met onafhankelijke audits de juiste inzet waarborgt van voorzorgsmaatregelen op basis van de overheids- en RIVM-normen. Gasten worden voorafgaand aan hun bezoek gebeld om mogelijke vragen te beantwoorden of hen van actuele informatie te voorzien. In de hotels zijn looproutes, afstand-stickers en desinfectiezuilen aangebracht. De frequentie van schoonmaak in alle ruimtes is verhoogd en aanvullende veiligheids- en hygiënemaatregelen zijn van kracht voor de schoonmakers.

In de restaurants wordt uitsluitend op aanvraag met een menukaart gewerkt. Er is een online bestelsysteem, waarmee bestellingen via de eigen mobiele telefoon worden geplaatst. Medewerkers werken in vaste diensten zodat zij altijd in dezelfde samenstelling aanwezig zijn. Voor horecamedewerkers geldt een vaste plek in het restaurant. Deze protocollen worden dagelijks geëvalueerd en indien nodig aangepast aan het overheidsbeleid.

Op de foro staan van links naar rechts Stephan van der Holst (Roomsdivision Manager van Inntel), Michel Idema (F&B Manager), Natasha Martina – Phelipa  (Auditor van Kiwa), Debbie Verhoeven (General Manager), Olaf Jacobs (chef kok) en Jorrit Hussaarts (Hoofd technische dienst).  

 

Reacties