Kijkje in en hapje uit keuken Bakery Institute op 3 juli

Foto: Flickr / Anna - Golf Resort Achental Team

De Bakery Institute aan de Westzijde 172E in Zaandam opent op vrijdag 3 juli de pop-up store van de negenweekse cursus Patisserie. Van 10:00 tot 14:00 uur verkopen de studenten op het binnenplein allerlei heerlijke zomerse taartjes en hartige borrelhapjes. Ondertussen kunnen klanten genieten van een fruitige smoothie of in gesprek gaan over uw bakvragen en leerwensen.

De pop-up store is de afsluiting van een productieweek van de studenten van de Negenweekse Patisserie. In deze week wordt een bakkerijsituatie nagebootst. Dat wil zeggen dat de studenten als groep een assortiment maken waarbij er expliciete aandacht is voor kostprijsberekening, omzet en klantbenadering. Studenten maken een productieplanning en werken veel samen. De hoeveelheden worden wat opgeschaald ten opzichte van de leswerken ervoor en studenten oefenen hoe het is om een kleinschalige bakkerij te runnen.

Zes studenten

Inmiddels is in Zaandam weer een nieuwe editie van de Negenweekse Patisserie gestart. Binnen de anderhalve meter konden zes mensen worden toegelaten. Afgelopen week stond in het teken van soezen in alle soorten en maten. Over een paar weken dragen de studenten het stokje alweer over aan de nieuwe groep aspirant boulangers. De Negenweekse Boulangerie start op 13 juli. Als u benieuwd bent of die opleiding iets voor u is kunt u meedoen met de oriëntatieochtend. Nagenoeg elke twee maanden is er een kans om een (virtueel) kijkje in de keuken te krijgen. U hoort dan meer over de opbouw van de opleiding, kunt vragen afvuren op een docent en u hoort hoe het nu écht gaat in de werkpraktijk van een oud-student.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen