McDonald’s experimenteert met coronaproof restaurant

Foto: Google Street View

Ook McDonald’s worstelt met de anderhalvemetereconomie en heeft nu een prototype ontwikkeld voor een cotonaproof restaurant. Daar wijzen pijlen de looprichting aan naar de ingang en worden in de buurt van de deur gele cirkels op de grond geschilderd waar maximaal twee gasten mogen staan. Daarachter, in de rij wachtenden, staan de inmiddels vertrouwde strepen op anderhalve meter van elkaar.

Bij de ingang van de McDonald’s komen een wasbak, zeep en doekjes te staan waarmee iedereen 20 seconden de handen moet wassen. De volgende stap is een balie met een medewerker achter plexiglas die de route in het restaurant uitlegt voordat de klanten naar binnen gaan. Bestellen gebeurt op een groot touchscreen, dat na gebruik steeds opnieuw gereinigd wordt. Na de bestelling wachten in het restaurant zitjes waar medewerkers erop toezien dat iedereen anderhalve meter van elkaar zit. De bestelling wordt vervolgens gebracht met een karretje, waar de eters zelf hun bestelling vanaf moeten pakken. Is het eten op, dan gaat het via een ook al weer verplichte looproute richting de uitgang. Het ANP maakte er een filmpje van op YouTube.

Er is ook nog een tweede variant bedacht door de fastfoodketen: bij Take Out Plus bestellen gasten in het restaurant en kunnen ze het bestelde in een speciaal ingerichte ruimte aan statafels nuttigen, in groepjes van maximaal drie personen. McDonald’s gaat samen met de franchisenemers en horecavakgenoten nu het prototype in Arnhem verbeteren om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken. Extra zuur voor de Zaandamse vestiging bij het Zaans Medisch Centrum is dat de zaak net grondig verbouwd is en nu nog niet open mag. Asn de andere kant geven de 90 extra zitplaatsen straks de ruimte om ondanks de anderhalvemeterregel extra klanten kwijt te kunnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen