Netwerkcafés voor oudere werkzoekenden nu online

Foto: Pixabay / Dirk Wouters

Werkzoekende 50-plussers hebben zich verenigd in de landelijke beweging Werken voor Elkaar. Samen organiseren zij sinds kort Netwerkcafé Online. Dat zijn online workshops en netwerkontmoetingen om de weg naar nieuw werk of ondernemerschap te vinden in tijden van sociale isolatie.

Voordat de coronacrisis uitbrak kwamen werkzoekende 50-plussers samen in Netwerkcafés op locaties zoals het Zaantheater. ‘We zijn ongelooflijk blij dat die experts hun kennis, bevlogenheid en ervaring nu met ons delen in webinars en online ontmoetingen bij Netwerkcafé Online,’ zegt Erik Lambooy, een van de grondleggers van Werken voor Elkaar. ‘We hadden dit nog nooit gedaan, dus we dachten dat we het wel konden. In korte tijd hebben we met een team doortastende vrijwilligers een gevarieerd online programma gemaakt.’ Het aanbod is breed en elke week anders.

 

 

 

 

Netwerkspecialist en stand-up comedian Gert-Jan van Büseck faciliteert tweewekelijks online interactieve netwerksessies. Komende week bijvoorbeeld geeft arbeids- en organisatiepsycholoog Inge Hulshof tips en tricks om energiek en sterk op zoek te gaan naar werk. NLP-trainer en -coach Mireille Verhoef inspireert mensen om op een andere manier naar zichzelf te kijken en loopbaancoach Martin Hogenhout leert deelnemers ‘hun arbeidsmarkt’ te bepalen en een goede vacatureanalyse te maken.

Het programma, dat wekelijks aangevuld wordt, staat op NetwerkcafeOnline.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en verbinding om juist in deze tijd het perspectief op de toekomst niet uit het oog te verliezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen