De visboer mag weer bakken op markt Wormerveer

Foto: Pixabay / Matthias Lipinski

Er mag op de markt in Wormerveer weer gebakken worden, zo meldt de Facebook-pagina De Zaanse Markten. Waarom dat eerder verboden was is nog steeds niet duidelijk. De PVV stelde er vragen over aan wethouder Hans Krieger, maar kreeg nog geen antwoord.

Dat de markt in Wormerveer uitgebreid zou mogen worden met kramen voor non food was eerder al bekend geworden – via Twitter. Het verbod om ter plekke op de markt gekochte waren te nuttigen blijft bestaan. De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel hield zich zich inmiddels ook al met het eerder van kracht zijnde bakverbod bezig, maar onduidelijk is of een interventie uit die hoek de zaak heeft doen schuiven. De belangenvereniging heeft een protocol ontworpen zodat markten overal door kunnen gaan met zo min mogelijk beperkingen qua aanbod maar een maximale veiligheid.

 

 

 

 

 

De CVAH riep onlangs op om alle weekmarkten zo snel mogelijk weer in hun geheel te open. De vereniging meent dat de open markten de afgelopen weken overtuigend hebben aangetoond dat veilig en verantwoord ondernemen daar mogelijk is. ‘Gemeenten kunnen niet langer verkopen dat markten een risico vormen voor de gezondheid. Het tegendeel is zelfs het geval,’ aldus de CVAH.

Inventief en flexibel

Bij het uitbreken van het Covid-19 virus begin maart gingen veel Nederlandse markten voor korte tijd op slot, ook in Zaanstad. Dar waren echter a snel de kramen met levensmiddelen terug, maar onder strenge voorwaarden en dus ook met de regel dat het bakken van vis verboden werd. ‘De afgelopen weken hebben de marktondernemers laten zien dat ze inventief en flexibel zijn en dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de veiligheidseisen van ‘het nieuwe normaal’. De markt is nu de veiligste plek waar je je boodschappen kunt halen, vooral omdat de markt in de open lucht is,’ schreef de vereniging op 24 april.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen