Schaafsma Paper Group betrokken bij productie miljoenen mondkapjes

Foto: Koninklijke Auping

De Zaandamse papierspecialist Schaafsma Paper Group gaat meewerken aan de productie van vier miljoen hoogwaardige mond-neusmaskers voor de zorg. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de opdracht verstrekt aan de Nederlandse bedden- en matrassenproducent Koninklijke Auping en Panton, een ontwerpbureau voor de zorg, die samenwerking hebben gezicht met andere bedrijven waaronder dat aan de Sluispolderweg.

Auping en Panton ontwierpen met erkende landelijke experts op het gebied van medische technologie en leveranciers van beschermende materialen zoals Koninklijke DSM een mond-neusmasker om zorgprofessionals die in aanraking komen met coronapatiĆ«nten te beschermen. Het ontwerp is getest door een erkend testinstituut en heeft het FFP2 testcertificaat behaald. In de komende weken wordt de productie bij Auping in Deventer zo snel mogelijk opgestart, zodat nog deze maand aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen de eerste series kunnen worden geleverd. Bij geen van de deelnemende partners spelen commerciĆ«le belangen een rol, ‘alleen een enorme gedrevenheid om zorgprofessionals te helpen,’ stelt Auping in een persbericht.

 

 

 

De ontwerpers van Panton staan al jaren bekend om hun creativiteit en expertise in de ontwikkeling van medische producten. Familiebedrijf Auping staat bekend om hun sociake ondernemerschap en kwalitatief hoogwaardige bedden en matrassen. Al in 1888 begon Johannes Auping met de productie van goed ventilerende spiraalbodems voor ziekenhuisbedden. Schaafsma Paper Group is een zeer ervaren leverancier en bewerker van papier, kunststofgerelateerde producten en overige papierspecialiteiten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen