Biologisch eten in Stadsstrand Kanaal Noord verleidelijk lekker

Niet alleen de maaltijd is bijzonder.
Niet alleen de maaltijd is bijzonder.
Foto: dagboekvaneenvreemdeling

Zaanstad heeft niet veel te bieden op culinair gebied, constateerde Koos van Dijken van Platform31 wat droevig in zijn toekomstvisie op Zaanstad. Maar daar komt wel degelijk verbetering in, volgens het blog dagboekvaneenvreemdeling.

De schrijver werd bepaald lyrisch na een maaltijd bij Stadsstrand Kanaal Noord op het Hembrugterrein. Een biologische eetgelegenheid, die in Zaanstad op een hand te tellen zijn. Uit het blog: ‘Restaurant De Koekfabriek in het antieke en karakteristieke Verkade-pand heb ik geprobeerd ertoe over te halen toen die opende drie jaar terug, en cateraar Groeneveld Eten is sinds vorig jaar ernaast in de VERsKADE neergestreken, maar verder was het aanbod biologisch eten opvallend laag.’

Ook het op het Hembrugterrein gelegen LAB-44 in de oude mosterdgasfabriek op het artillerieterrein kent maar een beperkte keuze aan biologische ingrediënten, die godzijdank wel is terug te vinden in de overheerlijke pizzabodem die wel bio is, die dan ook twee dagen in de koeling rijpt alvorens die tot pizza mag worden verwerkt. Wat de smaak absoluut ten goede komt. Yada Yada Market maakt veel goed op bio-gebied, maar die is alleen vrijdag, zaterdag en zondag open.’

Het aan de Hemkade 48 gevestigde restaurant Stadsstrand Kanaal Noord is voor de schrijvende lekkerbek dan ook ‘een biologische verfrissing’, met op de menukaart onder meer een krabburger met zeewier en ‘harde kip’ – van een dier dat nooit van d’r leven in een kooitje heeft gezeten. Meer weten? Klik in de inleiding op de link naar dagboekvaneenvreemdeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen