Ook Koninklijke Verkade uitgeroepen tot Gouden Partner

Opgericht in 1886 en still going strong aan de Westzijde in Zaandam.
Opgericht in 1886 en still going strong aan de Westzijde in Zaandam.
Foto: Wikimedia / Alf van Beem

Niet alleen Lassie – van de rijst – en Van Wijngaarden – van de Zaanse mayonaise – zijn door de Levensmiddelenkrant uitgeroepen tot Gouden Partner wegens een voortreffelijke samenwerking met de supermarktbranche. Ook Koninklijke Verkade sleepte die eer in de wacht.

De Zaanse producent van een breed aanbod aan succesvolle merken en producten in de categorieën Koek & Biscuit en Tussendoor heeft de afgelopen jaren de samenwerking met diverse retailers geïntensiveerd en dit heeft geleid tot uitverkiezing als Gouden Partner 2019 op de criteria Omzetprestatie, Meedenken op assortimentsniveau en Succes van introducties. ‘We weten dat in deze categorieën veel uitdagingen liggen, met name gedreven door veranderende consumentenbehoeften. Zo zien we dat men enerzijds meer een  verantwoordelijke levensstijl aangaat, maar anderzijds intensiever wil genieten. Dit zorgt ervoor dat we moeten blijven nadenken over hoe we de relevantie van de categorie kunnen vergroten,’ zegt manager Giulia Meijnders daarover in de Levensmiddelenkrant.

Veel minder suiker

Daarnaast kende Verkade afgelopen anderhalf jaar diverse hoogtepunten, waaronder de introductie van internationale merken zoals McVitie’s. De overgang van Verkade Digestive’s naar McVitie’s Digestive’s is volgens Meijnders goed verlopen. ‘Dit geeft ons ook weer ruimte om Verkade als merk relevant te maken met vernieuwing. Denk aan onze Verkade Kletskoek en Verkade Meesterbaksels waarmee we echt inspelen op het koek en koffie/thee-moment. Verder willen wij als Verkade vooroplopen als het gaat om onze kinderkoekproposities.’ Er werd onder andere gestopt met het gebruik van licenced characters zoals Spongebob en Dora. ‘We kunnen trots zeggen dat we dit jaar al een vermindering van 31 ton suikerklontjes gerealiseerd hebben.’  

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen