Hordijk Verpakkingen breidt uit aan de Daalderweg

Foto: Heembouw / Habeon Architecten

Heembouw is aan de Daalderweg in Zaandam in opdracht van Hordijk Verpakkingen begonnen met de bouw van een nieuwe productielocatie. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door Habeon Architecten en bestaat uit een hal van 22.500 vierkante meter met een kantoor van rond 1300 vierkante meter, tegenover de al bestaande fabriek. De oplevering is in juni 2020.

Hordijk heeft al een tweede, oudere vestiging in Zaanstad en wel aan de Westzanerdijk. Daar werden rond 1950 de deuren geopend. Het oorsponkelijke bedrijf van de inmiddels grote speler op het gebied van thermogevormde éénmalige verpakkingen voor de voedingsindustrie en de tuinbouw was een kistenfabriek, die in 1922 door G. Hordijk werd opgericht in Berkel en Rodenrijs. Hij maakte houten kisten en pallets voor de Nederlandse tuinbouw en houten roeden voor de kassenbouwsector.

De entree van de nieuwbouw.

Tweede fabriek

De tweede fabriek kwam er in 2002 en er is sprake van geweest om de bedrijfsactiviteiten aan de Westzanerdijk te beëindigen en te verplaatsen naar de vestiging aan de Daalderweg, waardoor op het verlaten terrein woningen zouden kunnen komen. Deze ontwikkeling strandde echter op de economische uitvoerbaarheid. De Belangenvereniging Westzanerdijk zag destijds zowel een bedreiging in de woningbouwplannen als in een mogelijke uitbreiding van Hordijk in haar oudste Zaanse vestiging. Die extra capaciteit wordt nu dus elders gerealiseerd.

 

Reacties

0