Twee speciaalbieren om 525-jarig bestaan Zaandijk te vieren

Een still uit de video over de fabricage van de etiketten.
Een still uit de video over de fabricage van de etiketten.
Foto: Facebook / Marjolein Lensink - Neijzing

Zaandijk bestaat volgende maand 525 jaar en viert dat met onder andere twee speciaalbieren van de lokale brouwerij Hoop: Oudt Heyn 525 en Zaandijks 525 Blond.

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september wordt uitgebreid stilgestaan bij het feit dat In ‘tjaer ons Heeren duysent vier hondert vier en negentigh, den twintigsten dagh in september Heyndrick Pietersz, bijgenaamd Oud-Hein, een vergunning kreeg om een woning te bouwen op de lage dijk langs de Zaan. Waarmee meteen de naam van Oudt Heyn 525 verklaard is. Het is een bier dat gebrouwen is op basis van de quadruppel Oudt Heyn en Syn Wyf. De limited edition is maar beperkt verkrijgbaar. Het etiket van de jubileumdrank is ontworpen door oud-inwoner Steven de Cleen en gedrukt bij de Zaandijkse drukker Heijnis & Schipper. Ook het papier van het etiket is lokaal: het handgeschepte papier komt van molen De Schoolmeester.

Geplaatst door Marjolein Lensink-Neijzing op Donderdag 27 juni 2019

Zaandijks 525 Blond is een droog en dorstlessend bier, dat 5,25 procent alcohol bevat. Van de verkoop gaat vijftien procent naar het feest ter ere van Zaandijk 525 jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen