Weer subsidie voor bodem- en waterkwaliteit boerderijen

Foto: Pixabay

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft met ingang van deze maand de subsidiemogelijkheid voor agrariërs die op hun bedrijf de bodem- en waterkwaliteit willen verbeteren weer opengesteld. Vanwege het succes is het subsidiebudget voor 2019 verruimd.

Eerder dit jaar was het waterschap vanwege de grote belangstelling genoodzaakt om de subsidiemogelijkheid tijdelijk te sluiten. Nu zijn de percentages en maximale bedragen van de verschillende maatregelen aangepast zodat meer agrariërs de kans krijgen hun bedrijfsvoering te verbeteren. Deze aanpassingen zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met LTO-Noord, de agrarische collectieven en de KAVB. Waterschapsbestuurder Siem Jan Schenk is tevreden: ‘Het overweldigende aantal subsidieaanvragen begin dit jaar heeft ons positief verrast. Dit enthousiasme van agrariërs om te werken aan een betere bodem- en waterkwaliteit op zijn eigen bedrijf, kunnen we alleen maar aanmoedigen. Daarom ben ik blij met het besluit om het portaal weer te openen.’

Sinds mei 2018

Sinds de opening van het Landbouwportaal Noord-Holland in mei vorig jaar hebben bijna 900 boeren zich aangemeld. Via het portaal kunnen ook gratis coachbezoeken en subsidiemaatregelen worden aangevraagd. Thema’s die centraal staan zijn erfafspoeling mineralen en nutriënten, duurzaam bodemgebruik, gewasbeschermingsmiddelen, perceel- en oeverinrichting & beheer en zoetwatermaatregelen. De kern van het programma is kennisdeling en het subsidiëren van maatregelen die een agrariër kan nemen op het eigen bedrijf. Agrariërs kunnen hun subsidieaanvraag doen via www.landbouwportaalnoordholland.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen