Boeren bezorgd over bereikbaarheid door Fronik-plannen

Als hier auto's gaan parkeren wordt de boerderij onbereikbaar.
Als hier auto's gaan parkeren wordt de boerderij onbereikbaar.
Foto: Google Street View

De biologische melkveehouderij Rutte – Van Tunen aan het Westerwindpad in Zaandam is bezorgd over de bereikbaarheid van het bedrijf na de uitvoering van de plannen met de Fronik Buurtboerderij. Er is maar één toegang en die loopt langs de boerderij.

Mijn cliënten hebben de ontwikkelingen met veel belangstelling gevolgd en vinden de plannen zoals nu bij hen bekend zijn buitengewoon interessant en maatschappelijk relevant. Het is dan ook zeker niet hun bedoeling om die plannen tegen te gaan of de ontwikkeling te frustreren,’ schrijft hun advocaat aan het college. Maar de ontwikkeling van de Fronikboerderij tot een natuurlijk hart van Westerwatering zal verkeer gaan aantrekken en als er auto’s geparkeerd gaan worden in de bermen van het Westerwindpad, zal dat de toegang tot het melkveebedrijf gaan frustreren.

Geen bermparkeerverbod mogelijk

Het reguleren van parkeren in de berm met de borden El, E2 en E3 zal niet mogelijk zijn, nu het Verdrag van Wenen sinds 8 november 2008 vóór het RW 1990 gaat, waardoor verbieden van het parkeren in de berm niet langer mogelijk is,’ aldus de raadsman. Het gaat niet alleen om belemmeringen voor de vrachtauto die de melk regelmatig komt halen, maar ook om andere landbouwvoertuigen die ook nog eens breder kan zijn dan een gemiddelde personenauto en het gewone, niet-beroepsmatige verkeer.

Alle belangen beschermen

Het is daarom voor alle betrokkenen van groot belang dat in het uiteindelijke plan zowel rekening zal worden gehouden met de Fronik Buurtboerderij als met de bereikbaarheid van het werkende boerenbedrijf, schrijft de juridische vertegenwoordiger van de melkveehouders. ‘Ik wil nogmaals benadrukken dat zij er niet op uit zijn om de plannen te frustreren, maar dat zij voor de continuïteit van de firma de bereikbaarheid gegarandeerd willen zien. Ik verzoek u hiermee met de definitieve plannen rekening te houden.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen