Onrust in de grafimediasector bereikt ook Floramedia in Westzaan

Foto: www.floramedia.com

Ongeveer 60 medewerkers van Floramedia, een communicatiebedrijf/drukkerij voor de ‘groene markt’ in Westzaan hebben vanmiddag rond het middaguur het werk tijdelijk neergelegd.

Volgens bestuurder Bernard van Iren van FNV Media & Cultuur is de maat vol: ‘Medewerkers binnen de grafimedia zijn het zat dat de werkgevers geen fatsoenlijke CAO-afspraken willen maken en doof blijven voor de wensen van hun eigen medewerkers.’ Al maanden houden de werkgevers volgens de vakbondsman vast aan voorstellen die alleen verslechteringen inhouden en ontlopen ze hun verantwoordelijkheden.

Zes procent meer loon

We hebben de werkgevers tot eind september in staat gesteld om in te gaan op de eisen van de werknemers. Zonder resultaat. Daarom komen de medewerkers binnen de hele grafimediasector nu op voor hun rechten.’ De werknemers willen een loonstijging van zes procent in de komende twee jaar en goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten en ZZP’ers. Ook moet het derde WW-jaar worden gerepareerd en de werkgevers moeten van de klokurenmatrix (een toeslag voor werk buiten het dagvenster) afblijven.

Generatiepact

Daarnaast moet er een generatiepact komen: ouderen die minder kunnen gaan werken en jongeren die deze uren invullen. De werkgevers bieden slechts vier maal een procent loonsverhoging in 27 maanden en een uitgekleed generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen