Martin Kruidenberg maakt de lekkerste honing van de Zaanstreek

Foto: Facebook / Imkervereniging Zaanstreek

Imker Martin Kruidenberg (63) is door een onafhankelijke keurmeester van Stichting het Bijkersgilde én de meeste van zijn Zaanse vakgenoten gekozen tot de man die de lekkerste honing van de Zaanstreek maakt tijdens een honingproeverij van Imkervereniging Zaanstreek.

De imkers konden daar hun potjes honing inleveren en die zestien monsters werden door keurmeester Denhard de Smit beoordeeld op netheid, presentatie en natuurlijk de kwaliteit van de honing. De crème honing van Kruidenberg, die kasten heeft in de Heemtuin in Zaandam, aan de Middel 50 in Westzaan in een wilde tuin met veel klaprozen, teunisbloem en grasklokjes en bij moestuinvereniging Het Westen in Wormerveer ging er met de hoofdprijs vandoor.

Primeur

De keuring was de eerste in de Zaanstreek en moet meer bekendheid geven aan het ambacht en aan de vereniging, helemaal nu Zaanstad officieel een bijvriendelijke gemeente is geworden. Imkervereniging Zaanstreek telt momenteel 32 leden, waarvan er 28 actief imkeren door heel Zaanstad. Ze slingeren zelf hun honing en verkopen bijna allemaal aan huis.

 

 

 

 

Reacties

article
21950
Keurmeester en vakgenoten kiezen honing van Martin Kruidenberg als de allerlekkerste
Imker Martin Kruidenberg (63) is door een onafhankelijke keurmeester van Stichting het Bijkersgilde én de
https://zaanstad.nieuws.nl/bedrijvigheid/21950/martin-kruidenberg-maakt-lekkerste-honing-zaanstreek/
2018-10-10T10:18:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/10/10101608/bijen.jpg
Bedrijvigheid