Albert Heijn en De Verspillingsfabriek werken samen tegen voedselverkwisting

Foto: PxHere

Bij Albert Heijn zijn vanaf vandaag twee soorten houdbare soep te koop die zijn gemaakt van groenten die afwijken van de norm wat betreft vorm, kleur of maat of die door AH uit de roulatie zijn gehaald. Ze worden gemaakt door De Verspillingsfabriek in Veghel, waar al twee jaar lang ‘afwijkende’ en uit reststromen geredde groenten worden gebruikt om soepen en sauzen te maken.

Tijdens de aftrap van de Dutch Agri Food Week in Den Haag konden de eerste consumenten vandaag kennismaken met de twee AH-vaianten: romige en Italiaanse tomatensoep. Ze zijn vooralsnog alleen bij de ruim 30 AH XL-winkels – zoals aan de Zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum – te koop, maar het is de bedoeling om over een paar weken op te schalen naar alle overige vestigingen.

Tomaat de rode paprika

In de soep zijn reststromen tomaten en rode paprika verwerkt, deels uit de Albert Heijn-keten. Deze komen van de vaste telers van de supermarktketen in zowel Nederland als het buitenland. De rest van het benodigde volume wordt door De Verspillingsfabriek aangevuld met reststromen uit de eigen kanalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen