De Nederlandse Kluis neemt kluizen Rabobank Saentower in gebruik

Foto: De Nederlandse Kluis

De Nederlandse Kluis opent op 10 september een vestiging in het vroegere filiaal van de Kijkshop in de Saentower in hartje Zaandam. Daarbij komt de ingang in het vroegere filiaal van de failliet verklaarde keten en wordt de kluisruimte van de Rabobank gebruikt.

Particulieren en ondernemers kunnen daar straks een safeloket huren of hun waardevolle bezittingen in depot geven. Belangstellenden konden al terecht bij één van de andere 21 vestigingen van DNK en daarna zonder extra kosten en met voorrang overstappen naar Zaandam.

Voormalige bankgebouwen

DNK claimt ‘ouderwetse betonnen degelijkheid’ in voormalige bankgebouwen te combineren met de modernste beveiligingstechnieken: identificatie, camera’s, geluids- en trilsensoren, alarm én medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van de handelsbank in goud en zilver Doijer & Kalff (sinds 1825).

De tijd dat elke grotere bank kluizen aanbood ligt inmiddels achter ons. Er zijn inmiddels meerdere bedrijven actief die zich specifiek op de verhuur van de veilige opslag van waardevolle spullen in kluizen richten. Niet alleen sieraden, effecten of andere waardepapieren, maar bijvoorbeeld ook backups van computerbestanden van bedrijven.

ING en Rabo

ING biedt nog steeds kluisruimte te huur aan, maar alleen voor houders van een betaalrekening van die bank waarop maandelijks minimaal 1750 euro vast inkomen wordt gestort of voor klanten met personal of private banking en een particuliere ING-betaalrekening. Ook de Rabobank heeft nog kluisjes, maar heeft daar recent een wel bijzonder slechte ervaring mee gehad.

ABN Amro alleen in de grootste kantoren nog beperkt kluisjes te huur en wil die service helemaal gaan afbouwen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen