Quiosk bij tankstation in Wormerveer houdt omgeving goed in de gaten

Foto: YouTube

Automobilisten – en anderen – kunnen bij het onbemande Tinq-tankstation naast de parkeerplaats bij het station in Wormerveer sinds kort snacks en drinken kopen bij een Quiosk-automaat. En die automaat houdt de omgeving goed in de gaten.

Quiosk plaatst sinds 2015 dergelijke automaten kosteloos bij onbemande tankstations, op parkeerplaatsen en op andere ongebruikte vierkante meters. Via camera’s met gezichtsherkenning in de Quiosks komt de exploitant te weten welke groepen mensen de automaat passeren: met 90 procent zekerheid is te bepalen of er een man of een vrouw langskomt en is de leeftijd tot op tien jaar nauwkeurig in te schatten. Met die gegevens kan via de beeldschermen op de Quiosk informatie en reclame direct worden afgestemd op de bezoeker.

Mobiele telefoons

De Quiosks zijn daarnaast uitgerust met een beacon, een klein bluetooth apparaatje dat verbinding maakt met alle mobiele telefoons in een afgebakend gebied en precies bijhoudt wat er bij de automaat gebeurt. Zo kan de Quiosk bezoekers een berichtje sturen met een specifieke, op henzelf afgestemde aanbieding zonder dat zij daarvoor ook maar iets hoeven te doen. Deze aanbieding kan iedere dag worden aangepast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen