Ondernemers Wormerveer willen extra parkeerplekken langs de Zaanweg

De Marktstraat: retailers vragen om uitbreiding van de blauwe zone.
De Marktstraat: retailers vragen om uitbreiding van de blauwe zone.
Foto: Google Street View

Drie Wormerveerse organisaties van ondernemers hebben het college een brief gestuurd met de oproep de opleving van het ‘regionale kwaliteitswinkelgebied’ in het dorp niet in gevaar te brengen door verkeersmaatregelen of door de parkeermogelijkheden te beperken.

Voor de instandhouding van een gezond retail- en verblijfsgebied is volgens hen op korte termijn grote behoefte aan:

  • Uitbreiding van de blauwe zone op de Marktstraat;
  • De blijvende bereikbaarheid van het gehele winkelgebied, inclusief de Marktstraat;
  • Beperkende maatregelen voor vrachtverkeer, maar geen eenrichtingsverkeer;
  • Zo’n zestien extra parkeerplaatsen op de Zaanweg tegenover K-OOK! en Heerlijk-Eko, in het eerste deel van dit parkeergebied aan de Zaanzijde.

Hotspot Wormerveer, marketingcollectief In de Zaanbocht en ondernemersvereniging WHM wijzen erop dat het zonder subsidie is het gelukt om van Wormerveer een hotspot te maken ‘waar een uiteenlopend publiek graag komt’. ‘Retail is in alle opzichten de meest bepalende economische factor in het spel,’ aldus de drie.

Facebookcampagne

De organisaties kondigen ook een grootschalige Facebookcampagne aan om het gebied nog verder te promoten, ‘waarin aanzienlijke budgetten worden geïnvesteerd’.

‘Veel geïnteresseerden’

De afgelopen jaren ontvingen wij in Wormerveer vele geïnteresseerden, van adviseurs van brancheorganisaties tot aan de directie van de Nederlandse Vereniging van Banken. Ook zij zagen de positieve economische veranderingen. Op ons verzoek zijn zij beschikbaar als adviseurs om ons te begeleiden in het proces van stedelijke ontwikkeling en bij het bewaken van het DNA van het winkelgebied. Ook spelen zij een belangrijke rol bij vragen over bereikbaarheid, parkeerfaciliteiten en de daarin noodzakelijk uitbreiding,’ staat verder in het schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen