Samenwerking gemeente en Looops voor sociale banen én het milieu

Foto: Looops

Zaanstad gaat samenwerken met Looops, dat afgedankt kantoormeubilair en andere bedrijfsinventaris opkoopt en opgeknapt of als losse onderdelen weer van de hand doet. Er is daartoe een intentieverklaring getekend.

Deze samenwerking moet leiden tot extra (sociale) werkgelegenheid en een beter milieu. Zaanstad faciliteert Looops om te groeien, de werkzaamheden te centralisren en bij het aantrekken van personeel uit Zaanstad. Door meer producten en de materialen waarvan ze gemaakt zijn te hergebruiken wordt voorkomen dat deze worden verbrand en hoeven minder nieuwe grondstoffen te worden gebruikt.

De gemeente en Looops streven er naar om zoveel mogelijk werkzaamheden te centraliseren in Zaanstad en de bedrijfsactiviteiten op te schalen. De verkoop zou in het in ontwikkeling zijnde Grondstoffencentrum moeten komen.

Onderzoeken

Er is al begonnen met het plaatsen van mensen bij Looops. Er komt nog een onderzoek naar het lokaal laten uitvoeren van het poedercoaten en naar de mogelijkheden voor financiële ondersteuning op basis van de businesscase van Looops. Het bedrijf is gevestigd aan de Noorder IJ- en Zeeweg 2 in Zaandam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen