Albert Heijn en Dopper komen met gratis kraanwater in supers

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn en Dopper maken het voor consumenten gemakkelijker om altijd en overal kraanwater te kunnen drinken door de plaatsing van slimme Dopper Water Taps in 250 supermarkten. De eerste is gisteren in gebruik genomen.

De watertaps worden geplaatst in winkels in de buurt van scholen of andere drukbezochte plekken waar klanten en voorbijgangers vaak behoefte hebben aan verfrissend drinkwater. Met de nieuwe tappunten bij de ingang van de winkel bieden Dopper en Albert Heijn de mogelijkheid op een duurzame manier water te drinken. Wanneer Zaanse winkels aan de beurt komen is nog niet bekend.

Vorig jaar werd de Dopper Water Tap gelanceerd, een tap gemaakt om gedrag te veranderen. Het interactieve led-display is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek naar communicatie en gedrag en stimuleert mensen om hun herbruikbare fles te vullen. De intelligente tap houdt onder andere bij hoeveel water er gedronken is en hoeveel plastic flesjes bespaard zijn. Omdat Dopper de watertappunten via Google Maps vindbaar maakt, ontstaat er een landelijk netwerk van plekken waar mensen herbruikbare waterflessen kunnen vullen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen