Vuurwerkverkoper vraagt om verruiming verkooptijden

Foto: Pixabay / Geralt

Een Zaanse vuurwerkverkoper heeft het gemeentebestuur gevraagd om de verkooptijden dit jaar te verruimen ‘gezien de huidige Covid-omstandigheden’. Dat lijkt een echo uit een recent verleden, maar de e-mail met het verzoek is toch echt van 18 oktober dit jaar.

Volgens de regels mag de verkoop van consumentenvuurwerk aan het publiek uitsluitend plaatsvinden op 29, 30 en 31 december, tussen 08:00 en 21:00 uur, tenzij één van deze dagen een zondag is. Dan komt 28 december erbij. De geanonimiseerde verkoper wil fraag ruimere uren en wijst erop dat ‘een uurtje extra’ al helpt bij het spreiden van klanten. Dat was vorig jaar en in 2020 even aan de orde in Zaanstad, maar de discussie werd toen ingehaald door een landelijk vuurwerkverbod.

Realistisch

‘Wat ons betreft mogen de openingstijden van 00:00 tot 23:59 uur zijn,’ schrijft de verkoper, die ook zelf wel inziet dat dit ‘niet realistisch’ is. Van 06:00 tot 23:59 uur dan maar, en ‘het mooiste zou zijn om ook al op de 29 december om 00:01 uur te mogen uitleveren als dit technisch haalbaar is’. De Zaanse handelaar voorziet kennelijk opnieuw coronamaatregelen die zijn business gaan ontregelen. Of een eerdere mail is nogal opportunistisch opnieuw verstuurd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen