Proef bij Hema: kunnen betalen bij alle medewerkers

Foto: Google / Fred Hart

Hema gaat testen hoe klanten reageren als ze niet langer in de rij hoeven te staan als ze willen betalen. Dat kan later deze maand als proef bij drie filialen, waar elke winkelmedewerker met een mobiel apparaatje rondloopt om aankopen direct te kunnen afrekenen.

ING werkte samen met onder meer betalingsverwerker CCV aan een app die van elke mobiele telefoon of tablet die op het besturingssysteem Android draait een betaalautomaat maakt voor contactloze betalingen. De app draait ook op mobiele apparaten van het bedrijf Zebra. Die lijken op normale telefoons en worden door veel winkeliers gebruikt. De app accepteert alle in Nederland gangbare pinpassen en creditcards van Mastercard en Visa. Daarnaast kunnen klanten ook met Apple Pay en Google Pay betalen.

Minder kassapersoneel

Volgens ING biedt de app nieuwe flexibiliteit voor winkeliers die minder werknemers achter de kassa hoeven te houden. Personeel dat een klant in de winkel helpt kan die klant immers ook meteen laten betalen. Daardoor zouden er op drukke momenten ook minder en minder lange rijen voor de kassa’s omtstaan. Waar de proef wordt gehouden is nog niet bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen