De Zaanse Uitdaging deelt tientallen beeldschermen uit

Foto: PxHere

Stichting de Zaanse Uitdaging heeft enkele tientallen door Kuijs Reinder Kakes verzekeringen afgeschreven beeldschermen mogen uitdelen onder maatschappelijke organisaties.

De tweedehands maar nog uitstekend functionerende schermen gingen naar kinderboerderij De Veldmuis, het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland, Praktijk De Regenboog, judoschool Cees Hoebeke, De Sluis/Zaanstad voor Vluchtelingen, het Technasium van het St Michaƫl College en buurtcentrum De Uithoek.

Bedrijvennetwerk

De Zaanse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat ondernemers oproept om maatschappelijk betrokken te werken door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. De stichting ziet in Zaanstad ‘kansen om bedrijven, overheid, maatschappelijke organisaties en verenigingen verder met elkaar te verbinden met als doel om aanbod en vraag bij elkaar te brengen,’ zo staat op de website.

Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij het team van de Zaanse Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd tijdens de bijeenkomst van de Matchgroep. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken aan welk bedrijf het verzoek wordt gedaan om mee te werken aan het project. Daarnaast komt er regelmatig aanbod binnen van bedrijven die hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap willen vormgeven. Voor deze bedrijven wordt een passende vraag vanuit het maatschappelijk veld gezocht.

Andere diensten

Naast het actief bemiddelen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven via de Matchgroep, levert de Zaanse Uitdaging ook andere diensten. Zo worden onder meer een spullenbank, een kennisbank en een cadeautjesbank onderhouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen