Grote hennepvangsten aan Ringweg in Zaandam

Foto: Gemeente Zaanstad

Bij een controle op hennepteelt aan de Ringweg in Zaandam zijn op 21 juni meerdere hennepkwekerijen ontmanteld, waarvan de planten ter plaatse zijn vernietigd. In één van de schuren werd een kwekerij gevonden met 559 planten in de bloeifase (foto hieronder). Die schuur is nu met spoed voor negen maanden gesloten.

 

Op de begane grond van een woonwagen werd door de gemeente en de Nationale Politie een kweektent met 120 wietplanten aangetroffen. Op de eerste verdieping was in één slaapkamer een kweekruimte gecreëerd met nog eens 184 planten en bevond zich ook nog een tweede met 150. Dat was kennelijk nog niet genoeg: achter het perceel werden in twee kleine houten aangebouwde schuurtjes nog kweektenten met ongeveer tien hennepplanten ontdekt.

Deze vindplaats is eveneens met spoed gesloten voor de duur van negen maanden. Omdat het geen woning is, hoeft er geen rekening gehouden te worden met een vervangende woonruimte. Het andere adres zal worden behandeld volgens de reguliere procedure. Hierbij moet worden gekeken of dit adres (ook) als woning in gebruik is. De eigenaren kunnen er nog wel bezwaar tegen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen