Gemeente verkoopt weg achter gevangenis aan het Rijk

De weg loopt nu dood.
De weg loopt nu dood.
Foto: Google Street View

De gemeente heeft het deel van de Smeet ten noorden van het Justitieel Complex Zaanstad op HoogTij aan het Rijk verkocht om te worden onttrokken aan de openbare ruimte. Er gebeurden allerlei zaken die niet door de beugel kunnen.

De weg wordt nu ook gebruikt als parkeerplaats.

 

Het land dat eraan grenst is van het Rijksvastgoedbedrijf, voor de toekomstige vestiging van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van de Dienst Justitiƫle Inrichtingen. Die dienst gaat de weg als eigen ontsluitingsweg gebruiken. Hij loopt nu dood en heeft noch krijgt geen functie voor andere bedrijven, al wordt hij wel door wandelaars en fietsers gebruikt om de parkzone op HoogTij te bereiken. Die kunnen daar echter straks vanuit Westzaan Zuid via de Veldweg komen.

Lanceerplek drones

Vanaf de weg zijn de laatste jaren op diverse momenten voorwerpen over de muren van de gevangenis gegooid, of hebben ‘anderszins ongewenste gebeurtenissen’ plaatsgevonden, zoals het afsteken van vuurwerk, het laten vliegen van drones en het langdurig parkeren van voertuigen. Voor bedrijven op HoogTij heeft de onttrekking van de weg aan openbaarheid geen gevolgen, aangezien er geen bedrijven gevestigd zijn en al evenmin gepland waren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen