Albert Heijn weer op weg met bevoorrading supers

Foto: Twitter / Aart

De bevoorrading van de supermarkten van Albert Heijn is weer opgestart na boerenblokkades van distributiecentra. Die zorgen er sinds gisterochtend voor dat in het hele land het leveren van producten aan supermarkten veel lastiger is geworden. Vooral versproducten zijn moeilijker verkrijgbaar.

Ook vanochtend werden door het hele land nog meer dan tien distributiecentra van verschillende supermarkten geblokkeerd. ‘Het winkelbeeld is divers: sommige winkels zijn gewoon bevoorraad, andere minder. Dat kan in de loop van de dag en per regio verschillen,’ meldt een woordvoerster van het bedrijf. Op vragen over de geleden schade en in hoeverre de bevoorrading was ontregeld, wil de keten niet ingaan. ‘Onze prioriteit ligt bij het bevoorraden van onze winkels.’

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen hebben supermarkten door de blokkades al tientallen miljoenen euro’s schade geleden. Dat komt door misgelopen omzet doordat producten niet geleverd worden en omdat ze tegelijkertijd bederven in de distributiecentra, meldt een woordvoerster van de supermarktkoepel. Eerder sprak het CBL van ‘minimaal enkele miljoenen euro’s schade’.

Lidl zei dat in zeker 200 van zijn ruim 400 Nederlandse supermarkten veel versproducten minimaal of niet beschikbaar waren of zijn door het uitblijven van leveringen. Het CBL bekijkt de optie om de schade te verhalen. Afzonderlijke supermarkten wilden daar geen van alle iets over zeggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen