Denk vierde nieuwkomer bij raadsverkiezingen in maart

Foto: Beweging Denk

Denk is de laatste toevoeging aan de lijst politieke partijen die op 21 maart in Zaanstad meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lijsttrekker wordt de 24-jarige pedagogiekstudente Şebnem Pancar uit Assendelft. Zij wordt gevolgd door milieudeskundige en rijksambtenaar Ahmad Eid (29), jongerenwerker Youssef Chraqi (31), studente Internationaal en Europees Recht Elif Hotaman (20) en grafisch vormgever Hans Straeter (59).

Zaanstad is na Alkmaar en Amsterdam de derde Noord-Hollandse gemeente waar Denk deelneemt aan de verkiezingen. Denk haalde hier vorig jaar bij de parlementsverkiezingen ruim 4500 stemmen – rond vijf procent van het totaal. In wijkgebouw De Poelenburcht was dat bijna 40 procent. Daarnaast was Denk op drie scholen samen met GroenLinks de winnaar van de scholieren- en kinderverkiezingen.

‘Inclusieve samenleving’

Pencar ziet als haar voornaamste ambitie ‘een inclusieve samenleving’. ‘In plaats van integratie, is wederzijdse acceptatie ons hoogste doel. Ongeacht afkomst, geaardheid, geslacht, beperking, of welk kenmerk dan ook; iedere Zaanstedeling is voor Denk speciaal,’ aldus de lijsttrekker.

Denk is na de Partij voor de Dieren, de PVV en de Volkstem van voormalig SP-raadslid Maikel Kat de vierde mogelijke nieuwkomer in de nu al versnipperde gemeentepolitiek (zie hieronder). Het partijprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen