Zaanse Ruiters zien alleen nadelen van huizen dicht in de buurt

Foto: Google Street View

De Zaanse Ruiters zijn tegen het bebouwen van hun grasland  in Wormerveer met huizen. Ook in de gemeenteraad leven nog veel vragen over dit deel van het plan dat het college heeft bedacht om De Groote Weiver te kunnen behouden zonder de geplande woningbouw geweld aan te doen.

De Zaanse Ruiters hebben zich zo’n twee jaar geleden al tegen het idee uitgesproken, maar ziet het nu teoch weer langskomen. De vereniging is al sinds 1949 een begrip in de Zaanstreek en ver daarbuiten. ‘Alle disciplines zijn aanwezig en met name de dressuur wordt tot het hoogste niveau beoefend. Hier zijn we trots op,’ hebben de ruiters de gemeenteraad laten weten. De wedstrijden worden ook druk bezocht. Het weiland naast de accommodatie behoort sinds vele jaren bij de vereniging en wordt nog steeds gebruikt voor trainingen.

Overlast

Daarnaast valt niet uit te sluiten dat de bewoners van de nieuwe huizen zullen gaan klagen over overlast door een vereniging met volop paarden. Het aangrenzende park zal veel drukker worden en er is maar beperkte ruimte om te parkeren bij De Zaanse Ruiters, waardoor er problemen kunnen bestaan bij drukbezochte wedstrijden. ‘Hierdoor zullen we moeten uitwijken naar parkeren in de aangrenzende wijk.’ De raad praat op een later moment verder over de plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen