Boeren toch massaal over de snelweg naar manifestatie

Foto: Twitter / Rijkswaterstaat

De organisatie van de boerenprotesten zegt dat het aan boeren zelf is of ze wel of niet met tractoren op de snelweg gaan rijden. Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, noemt dat ‘de keuze van elke boer zelf’.

Volgens Bart Kemp van Agractie hebben plaatselijke afdelingen in overleg met de lokale politie afgesproken dat rijden via de snelweg ’toch het snelste en het veiligste was’. Gisteren meldde de politie nog ‘waar het nodig en mogelijk is’ actief te gaan optreden tegen landbouwvoertuigen op de snelweg, omdat dit wettelijk verboden is. Farmers Defence Force riep gisteren op om niet met trekkers op de snelweg te komen. Vamorgen was dat: ‘In principe ja. Maar wat de boer zelf doet, dat moet hij zelf weten.’ En: ‘Hoe sneller we via de snelweg kunnen, hoe sneller we er ook weer af zijn. Als we via kleine weggetjes rijden wordt de vertraging nog veel groter.’

Kemp zei rond 08.30 uur dat hij signalen heeft dat er 110.000 trekkers en andere voertuigen naar het Gelderse Stroe op weg waren voor het grote boerenprotest. Er zijn vanuit het hele land tractoren de snelwegen opgegaan, wat voor veel vertraging zorgde. De politie liet weten ook achteraf te kunnen handhaven als verkeersregels worden overtreden door op de snelwegen te rijden, waarop de boeren elkaar opriepen om kentekenplaten van de voertuigen te halen. De korpsleiding kan nog niet melden hoeveel boetes er toen al waren uitgedeeld.

 

Reacties

Cookieinstellingen