Ex-geldschieter OFC vrijgesproken van witwassen

Foto: Google Street View

Het Amsterdamse Hof heeft Marwan Khairi (53) vrijgesproken van het witwassen van ruim een miljoen euro. De voormalige financier van amateurvoetbalclub OFC uit Oostzaan was daar eerder wel voor veroordeeld, maar in hoger beroep ziet het gerechtshof onvoldoende bewijs tegen hem, meldt Het Parool.

Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden cel, gelijk aan de straf in eerste aanleg. Khairi zou zich van 2011 tot 2016 schuldig hebben gemaakt aan witwassen en belastingfraude. De Oostzaner houdt vol dat hij zijn luxe levensstijl kon betalen met geld dat zijn rijke vader aan hem stuurde vanuit Jordaniƫ, wat volgens de uitspraak niet onaannemelijk is. Khairi leende daarnaast grote bedragen bij vrienden.

Khairi werd in 2019 veroordeeld en trok zich noodgedwongen terug bij OFC. De kwestie leidde tot een enorm gedoe, waardoor de toenmalige burgemeester Rob Meerhof zich in januari 2020 zelfs gedwongen voelde om het complex van de club tijdelijk te sluiten. Dat werd door een rechterlijke uitspraak weer ongedaan gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen