Rosan Kocken volgt Zita Pels op als Gedeputeerde

Rosan Kocken.
Rosan Kocken.
Foto: Provincie NH / Rosan Kocken

GroenLinks draagt de huidige fractievoorzitter in Provinciale Staten Rosan Kocken voor als de opvolgster van Gedeputeerde Zita Pels, die wethouder wordt in Amsterdam. Zij laat de portefeuilles Financiën, Circulaire economie en Cultuur achter. Anouk Gielen is verkozen tot nieuwe fractievoorzitter.

Kocken was de afgelopen drie jaar fractievoorzitter en deelde het partijleiderschap van GroenLinks Noord-Holland de afgelopen jaren met Zita Pels. ‘Ik ben zeer vereerd dat de fractie mij voordraagt. Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s uitvoering te gaan geven aan het prachtige coalitieakkoord. Samen zorgen we dat de provincie groener, duurzamer en inclusiever wordt,’ reageerde zij. Kocken is strafrechtadvocaat en had de afgelopen tien jaar haar eigen kantoor in Haarlem. Ze is al zeven jaar Statenlid en heeft wisselende portefeuilles onder haar hoede gehad. In de vorige periode zette zij zich onder andere in voor het schrappen van beperkende bovenwettelijke restricties voor windmolens.

Gielen is het jongste lid van Provinciale Staten en doet dat werk inmiddels drie jaar, met  in haar portefeuille onder andere de energietransitie. Daarnaast is zij werkzaam als campaigner voor De Goede Zaak. De vrijgekomen zetel van Kocken zal worden ingenomen door Ruchama Bwefar, die sinds ruim een jaar meedraait als duo-commissielid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen