Regeling voor subsidies voor evenementen verlengd

Een beeld van Reuring in Westzaan, afgelopen weekend.
Een beeld van Reuring in Westzaan, afgelopen weekend.
Foto: Twitter

Wethouder van Economische Zaken Hans Krieger wil in 2022 net als vorig jaar ‘een kalender met mooie activiteiten die zorgen voor levendigheid en ontmoeting’ en heeft daarom de Reuring-regeling verlengd. Die was in 2021 erg in trek. Er is dit jaar in totaal 295.000 euro beschikbaar, met een maximum van 25.000 euro per aanvraag.

Nu alle coronamaatregelen zijn afgeschaft willen inwoners er weer meer op uit. ‘Ondernemers en verenigingen staan te popelen om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Hun financiële slagkracht is echter beperkt na twee zware coronajaren en daarom springt Zaanstad bij. Investeren is hard nodig om ook op termijn een levendige stad te blijven met een aantrekkelijk aanbod van winkels, horeca en activiteiten,’ laat Krieger weten in een persbericht.

Helft zelf betalen

Aanvragers dienen minimaal 50 procent van hun kosten zelf te betalen. Aanvragen kan tot 1 november en de activiteiten dienen plaats te vinden voor 1 mei volgend jaar. ‘Ondernemers hebben zo ruim de tijd om met elkaar een goed gevulde kalender neer te zetten,’ meent de wethouder. Initiatieven die al subsidie van de gemeente krijgen komen niet in aanmerking.

Groot en klein

De afgelopen maanden zijn er vanuit de Reuring-regeling verschillende activiteiten ondersteund, zoals de kortebaandraverij in Assendelft en de Zaanstad Business Cup, een voetbaltoernooi voor het Zaans bedrijfsleven. Op 8 juni vindt de grote buitenspeeldag plaats, op touw gezet door winkeliersvereniging De Saen van de Kaaikhof. Ook kleinere initiatieven komen in aanmerking voor steun. Enkele voorbeelden hiervan zijn de soepfiets die langs verzorgingshuizen gaat om bewoners een hart onder de riem te steken en een lokale ontmoetingsbijeenkomst voor ouderen.

Een ander aansprekend voorbeeld vindt de gemeente Zaans Ket, een culinair-culturele samenwerking van Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager aan de Schans en Berouwerij Hoop. Verspreid over het jaar zorgen zij voor verschillende activiteiten, zo ook de komende zomer.

Reacties

Cookieinstellingen