Ook Zaanse stem gehoord tijdens luchtvaartprotest

Winnie de Wit op het podium in Leystad.
Winnie de Wit op het podium in Leystad.
Foto: YouTube

Winnie de Wit uit Assendelft was gisteren de laatste spreker bij het luchtvaartprotest op Lelystad Airport, waar net als op andere vliegvelden gedemonstreed werd tegen de vliegoverlast. Haar boodschap: zorg dat het hier nooit opengaat, want als het eenmaal zover is volgt alleen maar groei. Een petitie vraagt juist om krimp.

‘Het Schiphollen is al begonnen, want de vergunning die voor 10.000 vluchten is aangevraagd is onwettig. Schiphol wil namelijk 45.000 vluchten vanaf Lelystad, maar voor een klein deel een vergunning aanvragen mag niet,’ hielden de woordvoerster van SOS Zaanstreek en andere sprekers de rond 200 aanwezigen voor.

MOB

Sieward Nijhuis, onder meer betrokken bij Mobilisation for the Environment vertelde dat het bureau van milieuactivist Johan Vollenbroek opnieuw een handhavingsverzoek gaat indienen rondom de ontbrekende natuurvergunningen voor Schiphol en de vliegvelden van Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Komt er opnieuw geen reactie van de overheid, dan stapt MOB naar de rechter.

Vanaf twee uur en zeven minuten is het Zaanse verhaal van Winnie de Wit te horen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen