Vrijdag opent Repair Café Wormerveer weer de deuren

Foto: Repair Café Wormerveer

Al negen jaar worden in en door het Repair Café in Wormerveer spullen gerepareerd en zo van de afvalberg gered. Aanstaande vrijdag 6 mei is het weer zovere, van 13:00 tot 16:00 uur in de Bloesem aan de Vinkenstraat 2.

U kunt er terecht met een breed scala aan bezittingen die u eigenlijk nog niet kwijt wilt: een kapotte broodrooster, fiets, laptop, het koffiezetapparaat met kuren of kleding die een reparatie behoeft. ‘Alles wat u onder uw arm mee kan nemen gaan we proberen te maken,’ belooft coördinator Joop de Kok. Hij eis telefonisch te bereiken voor vragen (06 5340 3973) of per e-mail naar [email protected]. In Zaanstad zijn ook repair cafés in ZaandamZaandijk en Koog aan de Zaan. In Wormerveer is er nog een tweede in De Groote Weiver.

Voorloper

De Kok was een voorloper in de Zaanstreek van een initiatief dat zou uitgroeien tot een wereldwijde beweging. Dat was in het begin zo uniek dat zelfs Al Jazeera op bezoek kwam om een nieuwsitem te maken. Ook het tv-programma Koffietijd besteedde meerdere keren aandacht aan de Wormerveerse reparateurs. Hoewel de reparateurs allemaal vrijwilligers zijn, is het resultaat professioneel:  maar liefst 80 tot 90 procent van de kapotte apparaten wordt uiteindelijk gerepareerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen