Parteon 34 sociale woningen rijker in Krommenie

Foto: Parteon / Pascal Fielmich

Afgelopen dinsdag zijn de eerste 34 sociale huurwoningen in het Blok opgeleverd aan Parteon. Binnen het Blok zijn oude woningen vanwege hun slechte technische staat gesloopt en die worden vervangen door energiezuinige nieuwbouw.

Het plan voor de 88 nieuwe woningen is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen Parteon, de bewonerscommissie, de gemeente, KDVK architecten en Bébouw Midreth, een dochtet van VolkerWessels. Dit heeft ervoor gezorgd dat de nieuwbouw past binnen de wijk. Het eigentijdse ontwerp van de woningen sluit aan op het karakter van de omgeving. Verfraaiing van het metselwerk, maar bijvoorbeeld ook details zoals de kleur van de voordeur doen recht aan de oude woningen van de door fusies verdwenen corporaties Patrimonium en de Volkswoning.

Energiezuinig

‘In een tijd waarin de energieprijzen steeds hoger worden zijn we blij dat we begin mei 34 energiezuinige en comfortabele woningen opleveren aan nieuwe bewoners. Heel fijn voor de huurders en zo dragen we bij aan het goed omgaan met de aarde,’ aldus de baas van Parteon Harry Platte. Directeur Ralf Dressel van Bébouw Midreth overhandigde aan hem en aan manager vastgoed van Parteon Monique Kwaak de symbolische sleutel (foto hierboven), in het bijzijn van de bewonerscommissie. ‘We zijn er trots op dat we met dit plan energiezuinige en comfortabele woningen hebben gerealiseerd voor de huurders van Parteon. Kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwwoningen die passen bij de cultuurhistorische waarde van de wijk,’ zei Dressel bij die gelegenheid.

Fase 2 begonnen

Volgende week ontvangen de nieuwe bewoners van de 34 woningen de sleutels. Een aantal oud-bewoners keert terug. De bouw van de tweede fase, bestaande uit 54 woningen, is in volle gang. De eerste contouren van deze huizen, zoals de funderingen en de eerste muren zijn inmiddels zichtbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen