Inschrijven voor Dam tot Damloop weer begonnen

Foto: Piqsels /CC0

Vanaf vandaag kunnen deelnemers zich inschrijven voor de 36ste Dam tot Damloop. Die run en de Damloop by night zijn op zaterdag 17 en zondag 18 september en staan bekend als hét hardloopfeest van het jaar. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste businesslopen ter wereld en het feit dat de start en finish in twee verschillende steden liggen maken het een heel bijzonder evenement.

Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen maximaal 65.000 hardlopers meedoen. De Dam tot Dam evenementen vinden, na twee jaar afwezigheid wegens Covid-19 weer zoals gewoonlijk plaats in het voorlaatste weekend van september. Op zaterdagavond kan aan de Damloop by night deelgenomen worden door 12.000 hardlopers die vijf Engelse mijl (acht kilometer) moeten wegroffelen. Op zondag klinkt als eerste het startschot voor de allerkleinste hardlopers bij de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam en Amsterdam-Noord.

Businessloop

De businessloop is hét hardloopevenement waar collega’s, relaties en klanten kunnen laten zien welke prestaties zij nog meer kunnen leveren. Van samen presteren op kantoor, naar samen trainen voor de vijf of tien Engelse mijl. Van samen starten in Amsterdam naar samen over de finish in Zaandam. Ieder jaar doen meer dan 1000 bedrijven mee aan de Dam tot Dam Businessloop van Amsterdam naar Zaandam.

Inschrijven

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden businessloop en Mini Dam tot Damloop. Inschrijven kan hier. De startnummers van de deelnemers in 2021 blijven geldig voor deze 36ste editie. Het Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve weekend van Nederland. Sportorganisatie Le Champion organiseert in hetzelfde weekend namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 deelnemers en de Dam tot Dam Fiets Classic met 6000 rijders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen