Spaanse pianist Juan Carlos Rodríguez naar Zaandam

Foto: Persbericht Online

Juan Carlos Rodríguez toert volgende maand door Nederland en doet op 15 mei de Vermaning aan de Westzijde aan. De Spaanse pianist wordt gezien als één van de meest briljante muzikanten van zijn generatie. Hij staat bekend om zijn oprechtheid en met zijn fabelachtig vermogen tot interpretatie van verschillende stijlen maakt hij van elke uitvoering een totaal nieuwe muzikale ervaring.

Tijdens zijn pianorecitals brengt de in de Spaanse havenstad Cádiz geboren Rodríguez werken van Bach, Beethoven, Schumann en Haydn ten gehore. Hij begon zijn muzikale studies in zijn geboortestad en ging daarna in Sevilla studeren onder Pilar Bilbao, erfgename van de pianoschool van Claudio Arrau. Hij nam deel aan masterclasses in Frankrijk en Zwitserland en won meerdere eerste prijzen op verschillende nationale en internationale pianowedstrijden. In 2013 bracht Rodríguez een album met zelden gehoorde pianowerken van Robert Schumann uit.

Vreugde

In 2014 debuteerde Rodríguez met groot succes in Japan. Hij gaf optredens in onder andere de Toppan Hall in Tokio, de Phoenix Hall in Osaka en in Denki Bunka Kaikan in Nagoya. Zijn laatste album, uitgebracht onder het label Naxos is opgedragen aan Muzio Clementi. De American Record Guide schreef daarover: ‘Naxos heeft er een bijzonder getalenteerde muzikant bij met de Spaanse pianist Rodríguez. Hij schept genoegen in elke sonate, articuleert zuiver en brengt de vreugde over die in deze werken te vinden is.’

Tickets voor de pianorecitals van Juan Carlos Rodríguez kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via Klassiekemuziek.nl/p/16028/pianorecitals-juan-carlos-rodriguez.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen