Pianiste Anna Reinhold (19) winnares Jan Pasveerconcours

Pianiste Anna Reinhold.
Pianiste Anna Reinhold.
Foto: Jolanda Goossens van de Zaanse Beeldbrigade

Pianiste Anna Reinhold (19) heeft de 21ste editie van het Jan Pasveerconcours van FluXus gewonnen. Liefst 44 deelnemers kregen tijdens de voorronde op zaterdag tien minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun muzikale kunnen. Uiteindelijk scoorden veertien van hen een acht of hoger en daarmee een plek in de finale van zondag.

Zij streden om de Pasveerprijs, bestaande uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar. Naast de Pasveerprijs voor Anna Reinhold was er eerste prijzen voor het duo Lucy Boeren (17) op viool en Jytte Balm (16) op altviool, Venna Fassaert (20) op piano, Sijbrand Jelle Loot (16) op klassieke gitaar, de band Elevate en Lucy Boeren als soliste op viool.

Meer winnaars

Tweede prijzen waren er voor het duo Karim Abd Adin (18) en Thies de Boorder (15) op cello, Isis Rootert (12) op viool, Rino Kolman (9) op marimba en drum, het Zaans Klarinet Kollektief, Sijbrand Jelle Loot (16) op elektrische gitaar en Caya van Dalen (20) met zang. Milou de Bruin (16) op piano en Julia de Graaf (17) op klarinet wonnen een derde prijs. De publieksprijs ging naar de pas negenjarige Rino Kolman voor zijn optreden op marimba en drum.

De professionele jury bestond dit jaar uit dirigent en oud-leerling van Jan Pasveer Paul Waerts (voorzitter), multi-instrumentalist Leonard Luka, violist Hessel Moeselaar, trompettist Dirk Beets en de hoboïste Esther Probst. Het concours is in het leven geroepen om de talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen. Het concours van dit jaar werd gesponsord door Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Drukkerij Heijnis & Schipper, Groothandel Krijt Moester en de Hervormde kerk van Krommeniedijk, de kerk van Jisp en de Maria Magdalena Kerk in Wormer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen