Gevaarlijk voetpad bij Nieuw Groenland verontrust POV

Foto: Pixabay / Markus Spiske

De Partij voor Ouderen en Veiligheid maakt zich zorgen over de staat van de bestrating rond zorgcentra. Moesten er eerst senioren vallen en gewond raken bij Saenden alvorens er werd ingegrepen, daar dreigt dat scenario zich nu te herhalen bij de aanleunwoningen naast Nieuw Groenland. Een aannemer heeft namelijk maar half werk geleverd bij het vernieuwen van de bestrating.

Die is dan wel opgeknapt en verbeterd, maar een smal voetpad is kapotgereden door de zware vrachtwagens die erbij gebruikt zijn en het pad staat pas medio volgend jaar bij de gemeente in het schema om te worden aangepakt, meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. Ouderen blijven er tot die tijd steken met hun rollator en struikelpartijen liggen op de loer. Nadat de pers erbij was gehaald beloofde de gemeente meteen in actie te komen, aldus het NHD, maar dat werd gisteren niet waargemaakt. ‘Het is bijzonder met hoeveel gemak er wordt omgegaan met de ouderen in de wijk,’ schrijft de POV nu aan het college.

‘Wanneer gaat u dit écht oplossen? Hoe kan het bestaan dat een aannemer de boel vernielt en gewoon weggaat? Worden opdrachten als deze niet gecondoleerd? Wat gaat u doen om dit in de toekomst te voorkomen?’ Het zijn vragen waar de partij met spoed antwoord op wil krijgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen