Twee middagen rond ‘Eros in de kunst’ bij FluXus

Vlnr Joanne Zegers, Kitty Weber en Helena Jans.
Vlnr Joanne Zegers, Kitty Weber en Helena Jans.
Foto: FluXus

Drie kunstenaars bieden op 26 maart en op 14 mei twee bijzondere middagen aan rond Eros in de kunst. Ze bestaan uit een lezing ter inspiratie, gevolgd door een workshop schrijven of boetseren bij FluXus in de voormalige Verkadefabriek aan de Westzijde 168 in Zaandam.

Voor het programma slaan Joanne Zegers, Helena Jansz en Kitty Weber de handen ineen. Om 13:30 uur wordt gestart met een inspiratielezing door Zegers. De opgedane inspiratie kan daarna worden vertaald naar tekst in de workshop schrijven door Jansz of in beeld tijdens de workshop boetseren van Weber. De workshops duren twee uur en starten na een korte pauze om 15:00 uur. Mocht u beide workshops willen volgen dan kan de tweede workshop bij voldoende ruimte worden ingepland voor de tweede middag in mei, die hetzelfde programma heeft.

Eros

Joanne Zegers is naast kunstenaar een ervaren docent met het vermogen om dingen helder uit te leggen. Of het nu gaat om kunstgeschiedenis, tekenen of schilderen. Tijdens de zinnenprikkelende lezing kijkt u met haar mee naar de het menselijk lichaam door de eeuwen heen. Hoe beeldden kunstenaars het af en met welk doel? Binnen de context en de geschiedenis van de kunst neemt Zegers u mee in de wereld van Eros, de god van de liefde.

Taal

Helena Jansz is een gepassioneerd schrijfster en organiseert bij FluXus het Schrijfatelier. Zij zet haar passie en kennis in om iedereen het plezier in schrijven te laten ontdekken. In de workshop van deze schrijfdocente gaat u verleiding vangen in taal of verleiden met taal. Kiest u voor een kort verhaal, een brief aan iemand van wie u houdt of wordt het een gedicht? Het kan allemaal. Naast de enthousiaste leiding zorgen voorbeelden uit de literatuur voor inspiratie.

Beeld

Docente Kitty Weber werkt vanaf 2006 als beeldend vormgever in allerlei materialen.  Met de inspiratie die u in de lezing opdoet over vorm, houding en compositie gaat u in haar workshop al boetserend op een zoektocht. Het voorwerk, het maken van een frame, heeft ze al gedaan zodat u nog dezelfde middag tot een verleidelijk resultaat kunt komen. Er is beeldmateriaal voorhanden ter inspiratie en als voorbeeld.

Reserveren verplicht

Het programma voor de middagen op 26 maart en op 14 mei 2022 is hetzelfde. Eventueel vanuit de overheid geldende coronaregels worden in acht genomen. De kosten voor het bijwonen van de lezing plus een workshop zijn 20 euro. Volgt u alleen de lezing of alleen een workshop dan zijn de kosten de helft van die prijs. Houders van een strippenkaart van een Maakplek kunnen ook met deze kaart afrekenen en netwerkdocenten van FluXus en leden van Tengel kunnen de lezing gratis bijwonen. Betalen geschiedt bij de deur en kan alleen door te pinnen. Wel is het van belang vooraf te reserveren via [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen