Flats in plaats van rijtjeshuizen langs spoor in Kreekrijk

Foto: Google Street View

De gemeente wil het bestemmingsplan Kreekrijk uit 2014 aanpassen omdat de verkaveling niet meer aansluit op de huidige woningbehoefte en de marktomstandigheden. Om in deze markt toch betaalbare woningen te kunnen bouwen wordt nu gedacht aan rug-aan-rug, beneden- en bovenwoningen en langs het spoor aan sociale huurappartementen.

Door de gestegen bouwprijzen waren de ospronkelijk voorziene woningtypes niet meer te realiseren, aldus het college. Daarnaast heeft de gemeenteraad in 2016 een nieuwe parkeernota vastgesteld, waardoor er meer parkeerplaatsen moeten komen. Een laatste veranderieng is dat er meer oppervlaktewater is opgenomen in het plangebied, zodat extreme neerslag beter opgevangen kan worden. ‘Anno 2021 kan worden geconstateerd dat de nieuwe verkavelingsopzet op verschillende onderdelen niet meer binnen de bouwvlakbegrenzingen van het bestemmingsplan uit 2014 past,’ laat het dagelijks bestuur de raad weten. Dat maakt een gedeeltelijke herziening van dat bestemmingsplan noodzakelijk. De wijk blijft wel voldoen aan het Beeldkwaliteitsplan uit 2012.

De voornaamste verandering is het gebruik van de spoorzone. Deze was bestemd voor rijtjeshuizen parallel aan het spoor, maar in plaats daarvan komen er drie wooncomplexen met gestapelde woningen. De wijzigingen in de structuur van watergangen en wegen, de positionering van de woonbestemmingen op diverse andere plekken en de verdeling van de woningen over de verschillende deelgebieden is veel minder ingrijpend. Ook wordt de school groter en hoger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen