Expositie Zaanse fotograaf Willem Croese in Bullekerk

Eén van de tentoongestelde werken.
Eén van de tentoongestelde werken.
Foto: Willem Croese

Op de dag dat in de Bullekerk in Zaandam met een concert van Drukwerk wordt gevierd dat de theaters weer open zijn, opent daar ook de tentoonstelling Buitenlucht van de Zaanse fotograaf Willem Croese. Zanger Harry Slinger van de band die zaterdag om 19:30 uur de eerste tonen ten gehore brengt is een grote fan van diens werk.

‘Willem Croese brengt de mooie kant van Moeder Aarde in beeld. Zijn foto’s van bullebakken horen thuis in de Bullekerk,’zegt hij. Iedere dag zoekt Croese de buitenlucht op, al was het maar om zijn Mechelse herder Benthe uit te laten. Gewapend met een camera legt de Zaandammer van alles vast wat hij onderweg ziet. De schoonheid van de natuur raakt hem enorm. Zo struint hij wekelijks rond in het Amsterdamse Geuzenbos om als toezichthouder de Koniks en Hooglanders te controleren. Andere gebieden waar hij ook graag komt zijn onder meer Het Twiske en de Amsterdamse Waterleidingduinen: ‘Het is altijd anders en vooral mooi.’

Maand lang te zien

Naast Slinger vond ook een andere vriend en fan van de fotograaf het hoog tijd voor een tentoonstelling: oud-wethouder van Zaanstad Piet Keijzer vindt dat zijn foto’s het verdienen om door een groter Zaans publiek gezien te worden: ‘Willem Croese vangt als fotograaf al tijden lang, als geen ander, in krachtige beelden de schoonheid van de natuur.’ De tentoonstelling duurt een maand en kan vanaf 29 januari door bezoekers van een een voorstelling worden bekeken. In het weekeinde op vrijdag en zaterdag vanaf 16:00 uur en op zondag vanaf 13:00 uur. Iedere dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur is de expositie eveneens te bekijken, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen